• Cursist Engels, 29-07-2016:

"Petra is gedreven in haar vaak en een ster om een taal op een begrijpelijke manier uit te leggen. De stof wordt aangevuld met veel eigen materiaal, en ervaringen die ze heeft opgedaan als taal lerares. Hierdoor blijft de stof leuk en niet saai en zijn de lessen goed te volgen. Petra is geen vrouw van de tijd, als het hoofdstuk niet klaar is wil ze gerust even doorgaan om het af te maken. Hierdoor krijg je het gevoel dat je speciaal bent en niet een nummer. Ik heb veel geleerd en ga sowieso nog een taal pakket bij haar afnemen."

 

 • Cursist NT2, 27-01-2016:

"Deze training was voor mij al de derde training bij Petra. Na de tweede cursus was ik zonder problemen in één keer geslaagd voor het Staatsexamen Nederlands Programma II. Maar ik vond dat mijn Nederlands nog verbeterd kon worden. Deze training was vooral gericht op finesses van de taal: we hebben enorm veel Nederlandse uitdrukkingen en spreekwoorden bestudeerd. Petra heeft voor mij rond de 1500 uitdrukkingen voorbereid. Mijn woordenschat ging aanzienlijk omhoog, wat ik in mijn alledaagse leven en op het werk meteen kon opmerken. Als iemand zich voor het Staatsexamen wil voorbereiden of na het examen zijn Nederlands nog verder wil verbeteren, is een cursus bij Petra een goede aanrader. Ik zou de training bij Petra zeker adviseren aan alle mensen die Nederlands als tweede taal willen bestuderen."

 

 • Cursist Cambridge BEC Higher course, 04-05-2015:

"Ik heb twee Nederlandse taaltrainingen en een Cambrige BEC Higher course bij Petra gevolgd.

Haar aanpak spreekt me zeer aan. Petra is een gepassioneerde taaltrainer die het niveau goed inschat en daarbij ook rekening houdt met de wensen van de cursist. De zeer professionele zakelijke Engelse training bestond uit 40 lessen van 2,5 uur. Ik heb een enorme sprong gemaakt in niveau.

Zeker aan te raden!"

 

 • Cursist NT2, 03-11-2014:

"Ik heb de taaltraining Staatsexamen NT2-II en het-woorden bij Petra gevolgd. De training bestond uit 25 lessen van 2 uur. Het doel van de training was om me voor het Staatsexamen NT2-II voor te bereiden. Het examen komt nog, maar ik heb al het proefexamen bij Petra gedaan waaruit bleek dat dit zou moeten kunnen om in één keer voor het examen geslaagd te zijn. Deze cursus is al de tweede cursus die ik bij Petra gevolgd heb. Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de cursus en over de manier waarop ze me dingen geleerd heeft. Petra besteedde meer aandacht aan mijn zwakke punten, bijvoorbeeld het gebruik van de juiste lidwoorden (de- en het-woorden) en het vergroten van mijn woordenschat. Ik heb een enorme hoeveelheid nieuwe woorden en uitdrukkingen tijdens de training geleerd. Dit helpt me enorm,  ook in het alledaagse leven en op het werk, omdat het communiceren met Nederlanders nu veel beter gaat. Dus ik wil deze cursus graag aanraden aan iedereen die het Nederlands als tweede taal wil leren."

 

 • Cursist NT2, 12-07-2013:

"Ik heb een op maat gemaakte cursus grammatica en uitspraak bij Petra gevolgd. Gedurende de 25 lessen werd de Nederlandse grammatica iedere keer duidelijker. Indien jij op zoek bent naar een "Eye opener" Nederlandse taalcursus, is dit een aanrader. Ik ben al aan de volgende 25 lessen begonnen en aan het voorbereiden voor het staatsexamen NT2."

 

 • Cursist NT2, 04-07-2013:

"Ik heb een taalcursus die uit 20 lessen bestond bij Petra gevolgd. Voor de cursus was mijn kennis van het Nederlands op basis niveau. Ik wist relatief veel woorden, maar ik had moeite met de correcte zinsopbouw en spreken in het Nederlands. Nu, een half jaar later weet ik veel meer over de Nederlandse grammatica en het spreken gaat veel soepeler. Groot voordeel van Petra's training is de individuele aanpak die efficiënter is dan studeren in een groep. De cursus ging in hoog tempo, met veel informatie tijdens de les, maar dit was precies wat ik wilde. Petra gaf alles op systematische wijze en heeft altijd extra nadruk gelegd op de dingen waar ik zwak in was. Het leren van Nederlandse uitdrukkingen was een leuke extra. Petra was heel vriendelijk en het was altijd leuk met haar te praten ook buiten de les. Kortom, ik ben zeer tevreden met de cursus en de resultaten ervan."

 

 • Cursist Engels, 08-08-2012:

"Het was een grote drempel om aan de Engelse lessen te beginnen, maar na 20 lessen kan ik tevreden terug kijken. Ik ben er trots op dat ik begonnen ben en het heb vol gehouden. Petra geeft op een heldere manier les, houdt veel rekening met mijn wensen, maar houdt haar eigen methode ook in de gaten. Ik wilde graag durven spreken en dat is aardig gelukt. Maar ook mijn kennis rond grammatica is opgefrist. Ik vond het prettig bij haar aan tafel les te krijgen, kopje thee erbij en Petra kijkt niet op 10 minuten uitloop.

Als je engels wilt leren en dat in rust wilt doen met de nodige persoonlijke aandacht kan ik je Petra aan bevelen."

 

 • Cursist NT2, 15-06-2012:

"Ik woon sinds 4 jaar in Nederland en heb de taal volgens de "papegaai-methode" geleerd, dus luisteren en herhalen. Zonder een structuur was het voor mij onmogelijk een beter niveau in de Nederlandse taal te bereiken. Maar door Petra heb ik nu een "kapstok" waar de hele Nederlandse grammatica nu aan hangt. 

De methode van Petra is zeer effectief en zij kan het verloop van de cursus snel aanpassen aan het niveau van de cursist. Het was soms lastig maar Petra geeft je wel een handje als het nodig is. Je krijgt wat je nodig hebt en het is zeker de moeite en geld waard!"

 

 • Cursist Engels, 27-02-2012:

"Na 44 jaar weer met Engels begonnen. Leeftijd en het ook niet hebben van een talenknobbel gaf voor mij niet direct de hoop dat het wat zou worden. Tegendeel bleek het geval te zijn. Dit met name dankzij de uitstekende wijze waarop les wordt gegeven. Prettig en ook noodzakelijk is dat de les op jouw situatie wordt afgestemd. Naast een prima leerboek krijg je duidelijk uitleg en wordt er veel aandacht besteed aan uitspraak en grammatica. 
Had eerlijk gezegd niet gedacht zo ver te komen in een betrekkelijke korte tijd. Ben dan ook zeer tevreden over deze lessen en zal eventuele vervolglessen zeker weer bij Petra boeken."

 

 • Cursist Duits, 10-12-2011:

"Ik ben bijna aan het eind van 20 lessen Zakelijk Duits (grammatica). De drempel bij mijzelf was hoog om er aan te beginnen. Maar wat is mijn zelfvertrouwen gegroeid zeg. Ik volg een cursus waarin goed is afgewogen op welk niveau ik kon inhaken en welke tijd ik er in kon stoppen. Mede dankzij Petra bleef ik gemotiveerd om de lessen te volgen en me de taal machtig te maken.

Chapeau voor Petra!"

 

 • Cursist Engels, 15-04-2011:

"Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de betrokkenheid, de kwaliteit en de wijze waarop Petra mij de grammatica van het Engels aan het bijbrengen is.
Na een goede verkenning op welk niveau ze mij kon gaan bijscholen in de Engelse taal kan ik bevestigen dat ik een passend leerniveau heb gevonden.
Petra heeft een goede en gedegen aanpak met een altijd positieve insteek."

 

 • Cursist Engels, 12-04-2011:

"Ik was zoekende naar een cursus Engels met een individuele aanpak en training op maat. Petra's taaltraining sloot hier goed op aan. Nu bijna de cursus te hebben afgerond kan ik zeggen dat ik in deze periode veel heb geleerd. Het enthousiasme en de gedrevenheid van Petra als docent maakt dat ik iedere week met veel plezier naar de cursus ga en ik het bijna jammer vind dat het over een paar weken al weer is afgelopen.
De training is een aanrader voor iedereen die graag een taal wil leren."

 

 • Cursist Duits, 25-03-2011:

"Ik volg op dit moment de cursus Grammatica Duits. Een hele kluif, maar nu ik bijna klaar ben kan ik zeggen dat ik er grip op begin te krijgen. Ik begin het zelfs een beetje leuk te vinden... had ik echt nooit gedacht.
Petra is een gedreven docente, die kijkt wie ze voor zich heeft en daar haar programma op aanpast. Ik heb heel veel bij haar geleerd."

 

 • Cursist Engels, 02-10-2010:

"Ik volg de cursus Engels voor volwassenen bij Petra, in Arnhem. Ik heb nu al erg veel geleerd en ik vind het erg leuke en fijne lessen! Omdat het een 1 op 1 cursus is, wordt alle aandacht aan jou besteed en wordt er gekeken naar wat je al kunt en wat je wilt leren. Echt een aanrader!"

 

 • Cursist Engels, 24-09-2010:

"Met veel enthousiasme ben ik ongeveer een jaar geleden, na een intakegesprek, gestart met het ophalen van mijn Engels. Na het toetsen van het niveau, wordt gezamenlijk de lesstof en bijbehorende boeken afgestemd. Door de individuele aanpak en het enthousiasme van Petra is iedere les een feest. Tijd voor een social talk, toetsen van de leerstof en het op een luchtige wijze doornemen van de nieuwe lesstof, is het volgen van de lessen zeer relaxed. Ik raad een ieder aan die op individuele wijze zijn of haar talenkennis wil ophalen, een afspraak met Petra te maken voor een intakegesprek."

 

 • Cursist Duits en Nederlands, 27-09-2009:

"Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het leren of verbeteren van een vreemde taal? Dan bent u bij Petra's Taaltrainingen aan het goede adres. Zij besteedt geen onnodige tijd aan kennis die u al beheerst en ze gaat in op uw persoonlijke problemen met uw vreemde taal. Ik ga elke week met plezier naar haar toe."

 

 • Cursist Engels, 14-09-2009:

"Bent u op zoek naar een gedegen, gestructureerde maatwerktraining van hoog niveau.. Klop bij Petra's taaltrainingen aan! Ik heb met veel plezier bij haar geleerd!"